اتعرفي على اسرار طريقة عمل محشي الورق العنب
هنوضحلكم النهاردة طريقة عمل محشي ورق العنب ، لان طبعا طبق محشي ورق العنب من
احلي الاطباق اللي موجودة في مصر وكمان كل الدول العربية، اول مرة ظهر فيها محشي
ورق العنب كان أيام الدولة العثمانية ومن ايامها وهو مسيطر على كل عقول المصريين 😂😂، ده كمان غير شهرته في الوطن العربي
طبعا واولهم دول الخليج العربي وبلاد الشام.
الجميل بأه في طبق محشي ورق العنب
غير طعمه الجميل وريحته اللي تفتح النفس على طول قيمته، الغذائية الكبيرة وانه كمان
مفيد لمرضي السكر وبيعالج مشاكل الجهاز الهضمي زي الإمساك وعسر الهضم، وكمان يعتبر
محشي ورق العنب من الأطعمة المقاومة للالتهابات.
خد المعلومة الجامدة دي: محشي ورق العنب كان معروف عند الاتراك في فتره الدولة العثمانية معروف باسم "يبرق" وهي كلمه تركيه تعني " ورق العنب " أي ورق العنب المحشو بالأرز مع اللحم المفروم، لكن المحشي اللي معروف ف الوطن العربي بالأرز والخلطة بالبهارات معروف باسم "اليالنجي" أي الكذاب (من غير لحمه) 😅.
مكونات ومقادير محشي ورق العنب
تشبه طريقة عمل محشي ورق العنب غيره
من أنواع المحشي الى حد كبير، فطريقة الحشوة واحدة تقريبًا، ويختلف بس في طريقة
تحضير ورق العنب عن غيره من أنواع المحاشي الأخرى، وهو حاجه بسيط جدًا مبيأخدش وقت
كبير في تحضيره، وكمان ممكن أي حد يشتري ورق العنب الجاهز من أي سوبر ماركت ويبدأ
حشوه على طول.
مكونات حشوة محشي ورق العنب
3 حبات طماطم.
نص كوب بقدونس مفروم.
كوب ارز.
نص معلقه ملح كبيرة.
بهارات المحشي (المقدار حسب الرغبة).
بصلة صغيره.
مكونات محشي ورق العنب
ربع كيلو ورق عنب.
مكعبين مرقة دجاج.
معلقتين زيت زيتون كبار.
كبايتين شوربة.
نصف ليمونة.
خطوات طريقة عمل محشى ورق العنب
أولاً: تحضير ورق العنب
1. اول
حاجة هنسلق ورق العنب هنديب حلة متوسطة الحجم وهنحط فيها شوية مية ونضيف عليهم
نقطتين زيت.
2. نسيب
المية على النار شوية براحتها لحد ما تغلى وننزل فيها ورق العنب فتره قصيره جدا
لحد ما يبقا لين وطري شوية،
3.
نخرج ورق العنب من الماء ونحطه في
مصفة ونسيبه شوية لحاد ما يبرد.
ثانيًا: طريقة عمل حشوة ورق العنب
- نضرب الطماطم في الخلاط ونجهزها
في جنب عشان نبدأ نجهز الصلصة للحشو.
- نحط حله ع النار وننزل فيها
الزيت والبصل والبهارات ع نار هاديه.
- ولما البصلة تدبل ننزل بالصلصة
على النار ونسيبها تتسبك.
- بعد كده نطفي على الصلص لما تتسبك وننزل بالرز اللي غسلناه كويس جدا وننزل بالبقدونس ونقلبه.
ثالثًا: حشو ورق العنب
قبل ما نبدأ في الحشو نجهز الحلة
اللي هنعمل فيها محشي ورق العنب ونضيف الورق الجاف من الورق العنب تحت في ارضيه
الاناء زي الصورة دي
كده 👇👇.
- نفرد الورقة ع الوجه الخشن من
ورق العنب ونحط عليها الحشو اللي عملناه ونلفه كويس عشان الحشو ميقعش من
الورق.
- نرص الأصابع في حلة الطهي.
- ونرش رشة ليمون وملعقة زيت بعد
امتلاء نصف الحلة.
- بعد كده نرش باقي الليمون على
الحلة بعد أن تكتمل عشان نحافظ على لمعة ورق العنب.
- في كوب ماء
دافئ هندوب مرقة الدجاج ونصبها على المحشي لحاد ما يتغطى بالماء ونضعه على
نار عالية حتى يقل الماء ثم ننقله على نار هادئة وممكن نحط بدل المية شوربة
(مرقة) وده طبعا حسب الرغبة.
وبكده يكون وضحنالكوا طريقة عمل محشي ورق العنب بأسهل
خطوات لكل ست بيت وكمان لو اتعمل في أي عزومه وجنبها فرخة مشوية ترفع راسك قدام
المعزومين، أن شاء الله تجربوا طريقة عمل محشي ورق العنب بتاعتنا وتعجبكم الوصفة،
وطبعا لو في عندكم أي استفسارات او أي حاجة مش واضحة في طريقة عمل محشي ورق العنب
يا ريت تسيبوهالنا تحت في التعليقات 👇👇.
وبردو لو في عندكم أي اكلة عاوزين تعرفوا طريقة
عملها سيبولنا اسمها تحت في التعليقات واحنا هنرد عليكم في أسرع وقت، وكمان
هنعملهالكم في مقالة جديدو بكل مكوناتها وخطوات عملها، جربوا طريقة عمل محشي ورق
العنب هيعجبكم جدا، بألف هنا وشفا ودمتم في صحة 💪💪.
اكلات ممكن تعجبك:
- طريقة عمل الكيكة بالشوكلاته.
- طريقة عمل الفراخ على الطريقة الصينية.
- طريقة عمل الفراخ ستربس.
- طريقة عمل البوتين الكندي.
- طريقة القرنبيط بالبشاميل بسهولة جدا.
- أسهل طريقة لعمل كريب شاورما فراخ في البيت.
❤❤🔥
ردحذف