جبنالكم النهاردة طريقة عمل أحلى 4 وصفات تركية
سهلة، زي ما وعدناكم، وبعد ما شرحنالكم قبل كدة طريقة عمل أحلى 4 وصفات تركية
سهلة، إحنا هنوضحلكوا كل حاجة بالتفصيل عشان تعملوا الوصفات دي بأيديكوا وتاكلوا
حاجات حلوة في العيد.
طريقة عمل الوصفات دي سهلة جدا وأسهل بكتير من
طريقة عمل أي أكلات اتكلمنا فيها، والمكونات اللي هنستخدمها أقل بكتير. ودلوقتي
يلا نشوف المكونات والخطوات بالتفصيل.
1) وصفة البوريك
التركي
هقدملك وصفة
البوريك التركي باللهجة المصرية العامية. البوريك ده عبارة عن فطيرة محشية بجبنة
أو لحمة أو سبانخ أو أي حاجة تحبها. دلوقتي هناخد بالنا بالمقادير والخطوات على
الطريقة المصرية.
المقادير:
o
عجينة يوفكا (عجينة البوريك) - ممكن تلاقيها
جاهزة في محلات السوبر ماركت
o
٢٠٠
جرام جبنة
بيضاء (جبنة فيتا مثلا)
o
بصلة صغيرة مفرومة
o
١ كوباية سبانخ مفرومة (إختياري)
o
١ بيضة
o
٢ معلقة كبيرة زيت زيتون
o
معلقة صغيرة ملح
o
رشة فلفل أسود
o
معلقتين كبيرة حليب
o
سمنة أو زبدة لدهن البوريك قبل الخبز
طريقة التحضير:
- هاتي
العجينة اليوفكا وافتحيها وقطعيها شرائح مستطيلة.
- على
جنب, خلطي جبنة الفيتا المفتتة, البصل المفروم, السبانخ المفرومة (لو حابة
تضيفيها), البيض, الزيت الزيتون, الملح, والفلفل الأسود.
- ضيفي
معلقتين حليب على الخليط واخلطيهم كويس.
- هاتي
شريحة عجينة اليوفكا وضيفي معلقة كبيرة من الحشوة في الوسط.
- قفلي
العجينة على الحشوة على شكل مثلث أو دائرة, وحاولي تقفلي الأطراف كويس عشان
مايطلعش الحشوة وقت الخبز.
- قومي
بدهن صينية الخبز بالزبدة أو السمنة, ورصي البوريك على الصينية.
- دهني
وش البوريك بالسمنة أو الزبدة قبل ماتحطيه في الفرن.
- سخني
الفرن مسبقا على درجة حرارة ١٨٠ درجة مئوية.
- اخبزي
البوريك لمدة ٢٥-٣٠ دقيقة أو لما ياخد لون ذهبي.
- سيبيه
يبرد شوية قبل ماتقدميه, وهتلاقيه طعمه روعة ومناسب لأي وقت.
وكده يكون عندك
البوريك التركي بالطريقة المصرية. أتمنى تستمتعوا بيه وتقضوا وقت حلو وأنتم
بتعملوه وتاكلوه.
2) لحم مشوي تركي
المكونات:
o
كيلو لحم بقر مقطع إلى شرائح
o
٢ ملعقة كبيرة صلصة صويا
o
٢ ملعقة كبيرة صلصة برتقال
o
٢ ملعقة صغيرة فلفل أسود
o
٢ ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
o
٢ ملعقة صغيرة كمون
o
٢ ملعقة صغيرة زعتر
o
٢ ملعقة صغيرة ثوم بودرة
o
١/٢
كوب زيت زيتون
o
عصير ليمونة
الخطوات:
١. نخلط
جميع المكونات في وعاء كبير.
٢. نضع
اللحم في الوعاء ونحركه حتى يتغطى جميع الشرائح بالخليط.
٣. نترك
اللحم في الثلاجة لمدة ٢-٣ ساعات حتى يتبل جيدا.
٤. نسخن
الشواية ونضع اللحم عليها ونشويه حتى ينضج.
3) برياني تركي
المكونات:
o
كيلو دجاج مقطع إلى قطع
o
٢ بصلة مفرومة
o
١ فلفل أخضر مفروم
o
١ فلفل حار مفروم
o
٢ حبة طماطم مفرومة
o
٣ ملاعق كبيرة زيت نباتي
o
١/٢
كوب عيش بسمتي
o
٢ ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
o
٢ ملعقة صغيرة كمون
o
٢ ملعقة صغيرة فلفل أسود
o
٢ ملعقة صغيرة كركم
o
٢ ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون
o
٣ فصوص ثوم مفروم
o
ملح
الخطوات:
١. نسخن
الزيت في قدر ونضيف البصل والفلفل الأخضر والحار ونقلبهم حتى يذبلوا.
٢. نضيف
الدجاج ونحمره حتى يتغير لونه ويصبح ذهبي اللون.
٣. نضيف
الطماطم ونقلبها مع الدجاج.
٤. نضيف
الكزبرة والكمون والفلفل الأسود والكركم والزنجبيل والثوم ونقلبها جيدا.
٥. نضيف
الماء والملح ونترك الخليط على النار حتى يغلي.
٦. نضيف
العيش البسمتي ونغطي القدر ونترك البرياني ينضج على نار هادئة لمدة ٤٥ دقيقة.
4) باستا تركية
المكونات:
o
٥٠٠
جرام باستا
o
٥ ملاعق كبيرة زيت زيتون
o
٢ بصلة مفرومة
o
٣ فصوص ثوم مفروم
o
٣ حبات طماطم مفرومة
o
٢ ملعقة صغيرة فلفل أسود
o
٢ ملعقة صغيرة كركم
o
٢ ملعقة صغيرة ملح
o
٢ ملعقة كبيرة صلصة طماطم
o
٢ ملعقة كبيرة صلصة صويا
o
١/٢
كوب ماء
o
١/٢
كوب بقدونس
مفروم
الخطوات:
١. نسلق
الباستا في ماء مملح حتى تنضج.
٢. نسخن
الزيت في مقلاة ونضيف البصل والثوم ونقلبهم حتى يذبلوا.
٣. نضيف
الطماطم والفلفل الأسود والكركم والملح ونقلبها جيدا.
٤. نضيف
الصلصة الطماطم والصلصة الصويا والماء ونترك الخليط يغلي لمدة ٥ دقائق.
٥. نضيف
الباستا المسلوقة إلى الخليط ونقلبهم مع بعض حتى يتغطى الباستا بالصلصة.
٦. نزين
الباستا بالبقدونس المفروم ونقدمها ساخنة.
وبكدا خلصنا
طريقة عمل أحلى 3 وصفات تركية سهلة باللهجة المصرية العامية الدارجة. يارب تعجبكم
وتستمتعوا بالطبخ والأكل.
اكلات
سريعة ممكن تعجبك:
- اسرار
طريقة عمل الكيكة بالشوكولاته.
- طريقة عمل
المكرونة بالبشاميل.
- اهم اسرار
طريقة الكنافة النابلسية بالتفصيل.
- طريقة عمل
اكلة المانتي التركي | اكلات تركية.
- طريقة عمل
كريب شاورما الفراخ بكل سهولة.
- طريقة عمل
اجنحة الدجاج.
- طريقة عمل
البان كيك الاصلي | وصفة البان كيك الأصلية.
وتقدري
بردو تشتري أفضل أدوات المطبخ اللي هتساعدك وتوفر ليكي كتير وكمان بأسعار ممتازة من هنا