طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى في البيت بوصفة أحلي من المحلات
كتير من الناس ميعرفوش ان طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى لو اتعملت صح
👍 في البيت هتكون أحلي
بكتير من بتاعة المحلات، الاختلاف الوحيد بين طريقة الكبدة الاسكندرانى
بتاعة البيت وطريقة الكبدة الاسكندرانى بتاعة المحلات هو في المكونات اللي
بتستخدم في المحلات لكن طبعا الكبدة الاسكندرانى لو اتعملت في البيت بطريقة صح
ومكونات صح هتكون أحسن بكتير في الطعم وكمان انضف وأفضل بالنسبة لصحتنا وصحة
أولادنا.
ولأن الكبدة
الاسكندراني واحدة من اكتر الاكلات اللي كل الشعب المصري بيحبها، ومش الشعب المصري
بس كل الناس اللي بيزوروا مصر سواء كانوا عرب او أجانب لازم يجربوا الكبدة
الاسكندرانى وياكلوها اكتر من مرة، بصراحة الكبدة الاسكندرانى اكلة جميلة جدا،
عشان كده قررنا نوضحلكم طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى الاصلية بوصفتها
السرية الصح اللي بأذن الله لما تدوقوها وتشموا ريحتها وهي على
النارهتتأكدوا انها أجمل بكتير من كبدة المحلات، يلا بينا نشوف مكونات وخطوات
طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى 👇👇.
أولا: مكونات الكبدة الاسكندرانى
·
نصف كيلو كبدة.
·
معلقة سمنة.
·
حباية فلفل حلو او حار
(حسب الرغبة).
·
معلقة زيت.
·
مكونات تتبيلة الكبدة:
o
فصين ثوم.
o
لمونة كبيرة.
o
معلقتين كبار خل.
o
معلقة صغيرة ملح.
o
نصف معلقة فلفل اسود.
o
معلقة صغيرة كمون.
o
معلقة صغيرة كزبرة ناشفة
(جافة).
o
ربع معلقة صغيرة شطة.
ثانيا: خطوات طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى
اهم حاجة قبل
ما نبدأ في خطوات تحضير الكبدة الاسكندرانى لازم نعرف ان الكبدة يفضل انها تكون
مجمدة عشان تكون سهلة علينا واحنا بنقطعها، وكمان لازم نعرف ان طريقة الكبدة
الاسكندرانى الصح مبنغسلش فيها الكبدة، هي دي طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى الصح بس احنا
هنغسلها غسلة صغيرة خالص كده عشان تكون نضيفة طبعا، وميكنش فيها أي زفارة او أي جراثيم.
1.
اول حاجة زي ما قولنا هنقطع
الكبدة على شكل صوابع صغيرة بعد كده هنغسلها غسلة صغيرة خالص ونسيبها تفك من
التلج.
2.
بعد كده هنهبد أنقطع الفلفل
حلقات صغيرة او قطع صغيرة زي ما نحب، وطبعا ممكن نستخدم فلفل حلو او فلفل حار زي
ما نحب.
3.
دلوقتي هنبدأ نحضر
تتبيلة الكبدة الاسكندراني، كل اللي هنعمله اننا هنجيب طبق غويط متوسط الحجم وهنحط
فيه كل مكونات التتبيلة اللي هي لمونة كبيرة معصورة ومعلقتين كبار خل ومعلقة صغيرة
ملح ونصف معلقة فلفل اسود ومعلقة صغيرة كمون ومعلقة صغيرة كزبرة ناشفة (جافة) وربع
معلقة صغيرة شطة، وكمان هنفرم فصين التوم وهنضيفهم عليهم.
4.
بعد كده هنقلب كل
المكونات دي مع بعضها كويس جدا، وبعد ما الكبدة تفك من التلج هنضيف التتبيلة عليها
وهنقلبهم مع بعض كويس جدا جدا عشان كل كقطع الكبدة تختلط بالتتبيلة.
5.
بعد كده هنجيب طاسة ونحط
فيها معلقة سمنة ومعلقة زيت ونسيبهم شوية على نار هادية لحاد ما يسخنو كويس جدا.
6.
اول ما الزيت يسخن كويس
هنزل فيه الكبدة بالتتبيلة ونبدأ نقلب الكبدة في الزيت شوية لحاد ما الكبدأ تبدأ
تاخد لون كده، بعد كده هنضيفلها شرايح الفلفل ونستمر في التقليب.
7.
هنفضل نقلب كويس جدا في
الكبدة الاسكندراني وهي على النار لحاد ما نلاقي ان الفلفل بدأ يدبل وكمان الكبدة
خلاص استوت معلنا وكله تمام، هنطفي عليها النار ونفضيها في طبق التقديم.
وبكده نكون وضحنالكم كل تفاصيل طريقة عمل الكبدة
الاسكندرانى، طبعا لما تجربوا طريقة الكبدة الاسكندرانى بتاعتنا مش هتقدروا
تقاوموا الريحة ولا الطعم، لان بصراحة اكلة الكبدة الاسكندرانى اكلة جميلة جدا وكمان
مغذية، نتمنا انكوا تجربوها على طريقتنا وتكتبولنا رأيكم في التعليقات تحت 👇👇.
ولو في عندكم أي
استفسار او في أي حاجة مش واضحة في طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى سيبولنا كل
استفساراتكم في التعليقات وان شاء الله هنرد عليكم في أسرع وقت، ولوفي عندكم أي اكلة
محتاجين تعرفوا طريقتها بالتفصيل سيبولنا اسمها في التعليقات واحنا هنحضرلكم
طريقتها بالتفصيل وهنعرضهالكم في مقالة جديدة، جربوا اكلاتنا بالهنا والشفا، ودمتم
في صحة 💪💪.
اكلات ممكن تعجبك:
- طريقة عمل الفراخ الصينى.
- طريقة عمل فراخ ستربس.
- طريقة عمل الكنافة النابلسية.
- طريقة عمل العجة التركية.
- طريقة عمل البان كيك | البان كيك الأصلي.
- اصابع البطاطس الهندية المقلية المقرمشة.