أحسن طريقة عمل بسبوسة في مصر
طبعا البسبوسة من اكتر الحلويات الشرقية اللي
بنحبها كلنا، ودايما بتكون البسبوسة حاضرة معانا في المناسبات والاعياد وكمان في رمضان، بس
المشكلة باه ان ناس كتير ميعرفوش طريقة عمل البسبوسة، سواء كانوا رجال او سيدات
ودايما بتكون صعبة عليهم جدا لما يحبوا يعملوها عشان كده بيستسهلوا ويشتروا من
برة.
وعشان حلويات المحلات بتكون غالية وكمان بعيدة قررنا نعرفكم على أحسن طريقة عمل بسبوسة في مصر، واللي هتتعلموها ان شاء الله بكل سهولة وكمان بسرعة، عشان نوفر فلوس الحلويات اللي بنجيبها من برة وكمان عشان يبقي الموضوع بسيط لو جالنا ضيوف بصورة مفاجأة، وكمان عشان تبقي دايما راسنا مرفوعة لما نقدم البسبوسة والحلويات في العزومات.
عشان كده هنوضحلكم في المقالة دي طريقة عمل
البسبوسة بكل المكونات وكل المقادير وكمان هنعرفكم على طريقة البسبوسة بكل خطواتها
واحدة بواحدة، يلا بينا نشوف طريقة البسبوسة 👇👇...
مكونات ومقادير البسبوسة:
- 3 كوبيات دقيق سميد سايب من العطار (مش معلب).
- كباية سكر.
- كباية زبدة.
- كباية لبن.
- نصف معلقة صغيرة بكينج بودر.
- معلقتين كبار جوز الهند (حسب الرغبة).
- معلقتين كبار زبيب (حسب الرغبة).
- 3 معالق كبار عسل ابيض أو 3 معالق كبار شربات تقيل.
مكونات شربات او عسل البسبوسة أو السيرب:
- كبايتين ونصف مية.
- كبايتين سكر.
- ليمونة معصورة.
خطوات طريقة عمل البسبوسة:
قبل ما نبدأ في خطوات طريقة عمل البسبوسة لازم
نعرف ان البسبوسة مبتتعجنش خالص كل اللي هنعمله اننا هنقلبها بس بادينا او
بالمعلقة، ولازم نعرف كمان اننا هنستعمل دقيق سميد من السايب اللي بيتباع عند
العطار ولو متوفرش عندنا دقيق السميد السايب هنستعمل دقيق البسبوسة المعلب، بس
لازم نخلي بالنا اننا في الحالة دي هنستغني خالص عن البيكينج باودر لان دقيق
السميد المعلب بيكون كامل الإضافات.
1. اول خطوة هنبدأ بيها هنجيب بولة او أي وعاء
غويط وجاف، وهنحط فيه 3 كبايات دقيق البسبوسة اللي جهزناهم.
2. بعد كده هنضيف علي دقيق البسبوسة كل المكونات
الجافة، اللي نصف معلقة البكينج بودر، وكمان هنحط معلقتين جوز الهند والزبيب لو
عاوزين.
3. هنقلب كل المكونات الجافة كويس جدا مع بعضها
بالمعلقة عشان يختلطوا ببعضهم.
4. بعد كده هنجيب طاسة غويطة وهنحط فيها مكونات
البسبوسة السائلة اللي هي كباية الزبدة وكباية اللبن، ونبدأ نقلبهم كويس جدا مع
بعض، وكمان هنبدأ نرفع درجة حرارتهم شوية على نار هادية خالص، بمعني اننا نخلي
الزبدة واللبن دافيين شوية لكن مش سخنين.
5. بعد ما نرفع درجة حرارة خليط الزبدة مع اللبن
هنضيف عليهم كوباية السكر ونبدأ نقلبها كويس جدا في الخليط لحاد ما كل كمية السكر
تدوب في خليط اللبن والزبدة.
6. بعد ما دوبنا السكر هنضيف على الخليط السائل
ده 3 معالق عسل ابيض او 3 معالق شربات تقيل حسب المتوفر، وبردوه نقلبهم كويس جدا
في الخليط لحاد ما يدوبوا.
7. بكده تكون خلطة المكونات الجافة وخلطة
المكونات السائلة جاهزين معانا، كل اللي هنعمله اننا هنضيف خلطة المكونات السائلة على
خلطة المكونات الجافة اللي هي فيها دقيق السميد والبيكينج بودر، وهنبدأ نقلبهم
كويس جدا مع بعض بالمعلقة بالراحة وبخفة، ولازم ناخد بالنا كويس جدا اننا في
الخطوة دي هنقلب المكونات مع بعض كويس عشان يختلطوا ببعض، لكن احنا مش هنعجنهم
خالص (لازم نخلي بالنا ان البسبوسة مش بتتعجن خالص هي بتتقلب بس).
8. بعد ما خلطنا كل مكونات البسبوسة مع بعضها
وقلبناها كويس جدا، هنجيب الصينية المعدن اللي هتدخل الفرن وياريت تكون بحجم مناسب
وهنبدأ ندهنها كلها بمعلقة سمنة ومعلقة طحينة عشان البسبوسة متلزقش في الصينية،
بعد كده هنزل فيها البسبوسة ونفردها بأدينا او بالمعلقة ولازم نخلي سطح البسبوسة
كله متساوي، عشان كده يفضل اننا نفرد البسبوسة ونساويها بأدينا.
9. بعد ما فردنا البسبوسة في الصينية هنخبط الصينية
بالراحة كام خبطة كده من كل الجوانب في الرخامة او في المكان اللي بنعمله فيه،
الخطوة دي عشان ميكونش فالبسبوسة أي فراغات، وبعد كده طبعا ممكن نزوق صينية
البسبوسة بالفول السوداني او المكسرات او ممكن نسيبها سادة كده من غير حاجة.
10. آخر خطوة هنعملها في
طريقة عمل البسبوسة لازم نركز فيها جدا، وهي اننا هنشغل الفرن لمدة 10 دقائق على
درجة حرارة 190، وبردو هنسيب صينية البسبوسة شوية في التلاجة لمدة 10 دقايق بردو
لحاد ما الفرن يسخن، بعد مرور ال10 دقائق هندخلها الفرن لمدة 20 دقيقة، لحاد ما
وشها يحمر وكمان الجوانب ونطلعها.
خطوات طريقة عمل شربات البسبوسة:
1. هنحط المية في حلة معدنية صغيرة ونحطهم شوية
على النار حاد ما المية تبدأ تسخن.
2. اول ما المية تبدأ تسخن هنضيفلها كوبايتين
السكر، ولازم نخلي بالنا واحنا بنحط السكر في المية نحطه في منتصف الحلة بالظبط
عشان السكر ميجيش على جوانب الحلة ويكلكع معانا.
3. بعد كده هنقلب السكر والمية وهي بتغلي على
النار، واحنا بنقلب هنضيف الليمونة المعصورة ونستمر في التقليب شوية لحاد ما السكر
كله يدوب في المية.
4. هنسيب الشربات يغلي سوية على النار لحاد ما
قوامه يتقل بس مش اوي، يعني لازم قوام الشربات يكون خفيف خالص أخف من شربات الكنافة اللي كنا عملناها قبل كده، ويفضل طبعا اننا نحط
الشربات على البسبوسة وهو سخن جدا ولسة شايلينه من عالنار.
ملحوظة مهمة:
- يفضل اننا نخلص الشربات ونطلع صينية البسبوسة في نفس الوقت، عشان الأفضل في البسبوسة اننا نحط عليها السربات وهو سخن جدا وكمان الينية تكون لسة طالعة من الفرن.
- لازم نخلي بالنا واحنا نحط الشربات اننا ننزله كله مرة واحدة على البسبوسة، مش على كذا مرة.
- ممكن نزين البسبوسة بعد ما نطلعها بشوية كريم شانتيه او صوص شوكولاتة او أي حاجة زي مانتوا حابين.
·
وبكده نكون خلصنا البسبوسة ووضحنالكم أحسن طريقة
عمل صينية بسبوسة في مصر كلها وانتوا بأذن الله اللي هتجربوها ومش هتندموا، وكل
اللي شايف ان طريقة عمل البسبوسة صعبة وبتبوظ منهم بعد ما يعملوها بالطريقة
بتاعتنا دي مش هتبوظ منهم تاني ابدا.
نتمنا اننا نكون وضحنالكم كل خطوات وكل تفاصيل
طريقة عمل البسبوسة بطريقة واضحة وسهلة، ولو في عندكم أي ملاحظات او أي استفسارات
او أسئلة متترددوش ابدا وسيبوهالنا تحت في التعليقات واحنا هنرد عليها في اسرع وقت
ممكن، ولو في عندكم أي اكلات عاوزين تعرفوا طريقة عملها اكتبولنا اسمها تحت في
التعليقات بردوا واحنا هنوضحلكم طريقتها في مقالة منفصلة، جربوا البسبوسة علي
طريقتنا بألف هنا وشفا، ودمتم في صحة💪💪.
اكلات ممكن تعجبك:
- اسرار طريقة عمل الكيكة بالشوكولاته.
- طريقة عمل المكرونة بالبشاميل.
- اهم اسرار طريقة الكنافة النابلسية بالتفصيل.
- طريقة عمل اكلة المانتي التركي | اكلات تركية.
- طريقة عمل كريب شاورما الفراخ بكل سهولة.
- طريقة عمل اجنحة الدجاج.