الوصفة الاصلية لطريقة عمل الكيكة الاسفنجية
طريقة عمل الكيكة الاسفنجية للأسف ناس
كتير بتخاف تعملها وبتشوفها معقدة، وفي نفس الوقت بيجيلنا رسايل كتير اوي بتسأل على
طريقة كيكة تكون سهلة وسريعة وفي نفس الوقت طعمها حلو، وبصراحة مبنعرفش نرد بطريقة
عمل كيكة أسهل من طريقة عمل الكيكة الاسفنجية او طريقة عمل كيكة البرتقال.
ولان طريقة عمل الكيكة الاسفنجية وكيكة البرتقال بتكون صعبة على ناس كتير قررنا اننا ندلكم على طريقة عمل الكيكة الاسفنجية الاصلية اللي هتريحكم خالص وهتطلع معاكم أحسن بكتير من اللي بنروح نشتريها من المحلات لا وكمان اوفر بكتير من حيث التكلفة.
عشان تكون تغييرة في
روتين حلويات البيت وتقدموها لضيوفكم وأنتم متطمنين انها هتعجبهم جدا، ونوعدكم
بإذن الله اننا نوضحلكم طريقة عمل كيكة البرتقال قريب جدا في مقالة لواحدها،
ودلوقتي يلا بينا نشوف هنستخدم ايه واحنا بنتعلم طريقة عمل الكيكة الاسفنجية،
وخطوات عملها واحدة بواحدة.
مكونات ومقادير الكيكة الاسفنجية:
- كوباية ونصف دقيق ابيض.
- كوباية ونصف سكر بودرة.
- 6 بيضات.
- معلقة كبيرة بيكينج باودر.
- معلقة صغيرة فانيليا.
- نصف ليمونة معصورة.
- ثلث كوباية مية باردة.
خطوات طريقة عمل الكيكة الاسفنجية:
اهم حاجة لازم ناخد
بالنا واحنا بنعمل الكيكة الاسفنجية انها لما بتخش الفرن بتنفش جامد وبترتفع فوق
الصينية اللي معمولة فيها، عشان كده بنفضل اننا نستخدم صينية غويطة شويتين تلاتة
كده 😂😅، او في حل تاني وهو اننا نعلي جوانب الصينية باستخدام ورق الزبدة زي اللي
معمول في الصورة كده.
بعد ما جهزنا الصينية
اللي هنعمل فيها االكيكة الاسفنجية هنبدأ دلوقتي في خطوات التحضير:
1. هنجيب طبق يكون كبير
وغويط ونحط فيه كوباية ونص من الدقيق بعد ما ننخل الدقيق كويس جدا مرتين او تلاتة
بحيث يكون الدقيق مليان هوا، بعد كده نحط عليه معلقة البيكينج باودر الكبيرة
ونقلبهم كويس مع بعض بالمعلقة ونركنهم على جنب شوية.
2. بعد كده هنبدأ نفضي
ال 6 بيضات، ونفصل الصفار عن البياض، ونحط الصفار في طبق والبياض في طبق تاني،
وياريت نخلي بالنا كويس جدا واحنا بنفصلهم عن بعض مفيش أي نقطة صفار تيجي علي
البياض، ونخلي بالنا بردو مفيش أي نقطة مية تكون في الاطباق اللي هنحط فيها الصفار
او البياض عشان مطبوظش مننا.
3. بعد كده هنجيب بولة
او أي اناء نقدر نجهز فيه المكونات السائلة، وننزل فيه بصفار البيض ونبدأ نضرب
الصفار كويس جدا بالمضرب لحاد ما قوامه يتقل معانا شوية ويتحول للون الفاتح.
4. بعد كده هنضيف على
صفار البيض نصف كمية سكر البودرة اللي جهزناها، بس نخلي بالنا واحنا بنضيف السمر
نضيفه معلقة بمعلقة عشان ميكلكعش مننا، وطبعا كل ده واحنا بنقلب كوس جدا بمضرب
البيض.
5. بعد كده هنضيف معلقة
الفانيليا الصغيرة واحنا بنقلب، ونكون مجهزين شوية بشر ليمون صغيرين وهنضيفهم على
الخليط ده بعد الفانيليا عشان يعطينا ريحة جميلة للكيكة الاسفنجية، وطبعا هنستمر
في التقليب كويس بالمضرب لمدة متقلش عن 5 دقايق.
6. واحنا مستمرين في
التقليب هنبدأ نضيف تلت كوباية المية الباردة بالراحة شوية بشوية وطبعا هنستمر في
التقليب شوية لحاد ما المية تختلط بيها.
7. بعد كده هنجيب خليط
الدقيق بالبيكينج باودر اللي كنا جهزناه وحطيناه على جنب، وهنبدأ نضيفه على خلطة
صفار البيض اللي لسة مخلصينها في الخطوة الالي فاتت، بس نخلي بالنا كويس جدا واحنا
بنضيف الدقيق هننزله والحا بننخله بالمنخل معلقة بمعلقة، وبعد ما ننزل كل معلقة
هنقلبها كويس مع خليط الصفار بالمعلقة بالراحة لحاد ما معلقة الدقيق اللي ضيفناها
تمتزج كويس جدا بالصفار ومتكلكعش.
8.هنكرر الخطوة اللي
فاتت دي ونقلب كويس بالراحة لحاد ما العجينة تتقل وقوامها يمسك، ونلاحظ ان خلطة
صفار البيض مع الدقيق أصبحت سميكة جدا لكن ناعمة، وطبعا مش لاوم نستخدم كل كمية
الدقيق لو لاحظنا ان العجينة تقلت معانا هنسيب كمية الدقيق الباقية معانا
وهنستخدمها واحنا بنقلب (البياض)، وياريت نخلي بالنا كويس جدا وبنأكد تاني هنضيف
معلقة دقيق واحدة ونقلبها كويس جدا لحاد ما تمتزج تمتزج كويس جدا بخلطة الصفار قبل
ما نحط معلقة تانية.
9. هنغسل مضرب البيض كويس جدا وبعد كده هنشفه تماما من
المية، عشان هنستخدمه تاني واحنا بنضرب البياض.
10. بعد كده هنجيب بولة
تانية او وعاء غويط تاني، ونكون مجففينه خالص من أي نقطة مية ونحط فيه بياض ال 6
بيضات، ونبدأ نقلب كويس جدا بمضرب البيض طبعا مسش اقل من 10 دقايق لحاد ما نحس ان
قوام البياض بدأ يتقل معانا ويبدأ يبفقي في رغوة كبيرة كده.
11. بعد كده هنبدأ نضيف
نصف الليمونة المعصورة واحنا بنقلب، وبعدين نضيف بردو كمية السكر اللي باقية معانا
معلقة معلقة بردو ونقلب كويس جدا.
12. بعد كده لو كان
اتبقي معانا كمية دقيق قليلة ولا حاجة هنضيها بالراحة علي بياض البيض ونقلبهم كويس
جدا مع بعض بالمعلقة، بس يفضل تكون كمية الدقيق دي مش اكتر من معلقة واحدة بس.
13. بعد ما جهزنا البياض
هناخده ونبدأ نضيفه للعجينة اللي جهزناها اللي فيها الدقيق وخلطة الصفار، بس لازم
نخلي بالنا هنضيف البياض معلقتين بمعلقتين وكل مت نضيف معلقتين نقلبهم كويس جدا في
العجينة بالمعلقة بالراحة مش بسرعة لحاد ما يمتزجوا ببعض كويس جدا.
14. بعد ما خلطنا كل
كمية بياض البيض اللي معانا بالعجينة وقلبناهم مع بعض كويس جدا، دلوقتي هنفضي كل
كمية العجينة اللي معانا في الصينية اللي جهزناها عشان نحطها في الفرن لمدة متزيدش
عن 30 دقيقة.
بعد ما تعدي ال 30 دقيقة
هنطلع الكيكة الاسفنجية بتاعنا ونشيل من عليها ورق الزبدة لو كنا استعملناه،
ونسيبها 5 دقايق تبرد شوية وبعد كده نقطعها ونقدمها، وان شاء الله هتعجبكم جدا،
نتمنا اننا نكون وضحنالكم طريقة عمل الكيكة الاسفنجية بطريقة سهلة، وزي ما وعدناكم
في اول المقالة بأذن الله هنعملكم طريقة عمل كيكة البرتقال وكمان كيكة الشوكولاتة قريب جدا في مقالة
لواحدها.
طبعا لو في أي حاجة مش
واضحة عندك او لو في عندكم أي استفسارات ممكن تسيبوهالنا تحت في التعليقات واحنا
باذن الله هنرد عليكم في اسرع وقت، ولو في عندم بردو أي اكلات صعبة عاوزين تعرفوا
تريقتها قولولنا علي اسمها تحت في التعريقات واحنا هنوضحهالكم في اقرب وقت، يا ريت
تجربوا طريقة الكيكة الاسفنجية بتاعتنا بالهنا والشفا، ودمتم في صحة💪💪.
اكلات ممكن تعجبك:
- اسرار طريقة عمل الكيكة بالشوكولاته.
- طريقة عمل المكرونة بالبشاميل.
- اهم اسرار طريقة الكنافة النابلسية بالتفصيل.
- طريقة عمل اكلة المانتي التركي | اكلات تركية.
- طريقة عمل كريب شاورما الفراخ بكل سهولة.
- طريقة عمل اجنحة الدجاج.